Friday, June 01, 2012

01-06-2012: Rezeki terpijak

Assallammualaikum (n_n)

Kita mulakan entry bulan jun dengan cerita best ye kawan2. Hehehe.

Tadi pergi kedai barang kraft & bunga, Pergi beli barang nak buat bunga dip. Ergh, masa nak bayar, Mr.Bulat mintak kurang kat tauke kedai tuh, dia cakap tak boleh, dia just boleh bagi cecair buat bunga dip tu RM13, sama macam beli dulu - dulu.

Nak di jadikan cerita, masa bayar..cuma bayar rm20, utuk bunga kecil-kecil, dawai dip dan cecair dip, kami diam je laa. Aku ingatkan dia kurangkan separuh tapi buat - buat senyap sebab ramai customer. Hulur duit Rm50 lepas tu keluar. Dah sampai kat motor, kira - kira dan check balik resit dan barang yang di beli, apakah?.

Haisshh, dia salah kira. ohhhh..kira rezekilahkan, dari dia tak nak kurangkan langsung harga, last - last dia tersalah kira. Hish..hish..tak pasal - pasal dapat free jek. Kami tak bersalah dalam hal ini.

Rezeki, kan..

(^___~)Y

4 comments :

  1. salam.. hai dear. em,, tika tengah plan nak buat bunga dip jugak, leh tau bajet untuk buat bunga dip.
    mahal x?
    thanks..nanti tunjuk la sikit hasilnye..hihi

    ReplyDelete
  2. hai Tika,
    budget dia xmahal mana pun,

    beli cecair dip RM13,
    dawai untuk buat pentuk bunga RM1
    tinner rm 6

    syida buat bunga je Tika,so berapa nak tahu budget dia, tapi syida rasa mmg lebih untung buat sendiri bunga dip sebab, blh dpt byk bunga kalau pandai buat.

    Tika pergi kt kedai 'REBEN' kat sebelah semua house tu, yg kat dpn dia ada jual banyak tudung bawal tu.. klu kat situ dia siap bagitahu kita bahan2 dan cara nak buat bunga tu, :)

    ReplyDelete
  3. dapat bape kuntum bunga kecik2 dengan cecair dip yg rm13

    ReplyDelete
  4. @laksana impian erm, x berani nak cakap, rasa mcm blh dpt banyak, yg pnting masa buat tu bubuh tinner tu sikit je, tak yah cair sgt,nti tak lekat..

    ReplyDelete

1. Tulis komen baik-baik sahaja.
2. Kalau tak nak komen, tak yah buat ayat kurang budi bahasa.
3. Ini Belog peribadi. Suka hati saya nak taip apa. Nak kutuk, pergi belog sendiri ye!
4. Anonymous not allowed!

Terima Kasih!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998