Friday, August 12, 2016

Gigi

Assallammualaikum,

Al kisahnya, Hari rabu, kak ipar call husband sebab iman tak nak makan bubur ayam yang mama dia bekalkan.

Dengar je iman tak nak makan, mulalah hati tak senang. Terfikir-fikir nak bagi Iman makan apa. Dia punya fikir, dari opis membawa kepada pagi khamis. Haih!

Jadinya, pagi khamis, lepas subuh, teruslah fikir idea untuk bento iman.




Hasilnya,

breakfast : tauhu lembut + puree kurma
lunch: nasi putih + ikan tenggiri goreng bawang putih dan unsalted butter.
minum petang: apple + cinnamon dgn unsalted butter.

Gigihlah jugak. Petang, masa ambil iman, kak ipar cakap iman makan. muka pun nampak happy sampailah ke malam.

Disebabkan muka happy dan asyik membebel iman tu, mama dia pun gigihlah dengan penuh kasih-sayang pergi masukkan jari dalam mulut iman.

Alhamdulillah, syukur... gigi iman tumbuh tiga batang serentak. No wonderlah asyik merengek je. Lepas tu touching lebih. Syukur sangat-sangat sebab even nak tumbuh gigi, iman langsung tak demam. Cumanya yang paling obvious iman tak nak makan bubur ayam macam selalu. Bersungguh dia tolak kata kak ipar.

Now, iman tengah bertatih-tatih. Dah bosan merangkak agaknya.

Till then,
posted from Bloggeroid