Tuesday, September 20, 2016

Air terjun FRIM, Kepong.

Assallammualaikum,

Selamat pagi. Lama dah tak update apa-apa dalam blog. Al-maklumlaa, busy memanjang katanya. Hehehe.

Ahad pagi, cadangnya nak ke NSK Selayang nak beli barang dapur. Fikir punya fikir, langsung tak keluar pergi mana-mana weekend ni, nak pergi shopping mall, malas! terfikir nak pergi tempat yang rileks-rileks je, yang tak sesak dengan umat manusia, yang bukan kawasan jem.

Husband suggest pergi FRIM. Tak tahu pun dalam FRIM ada air terjun rupanya. Tahu pun sebab husband tanya security dekat pintu masuk tu. Sungguhlaa tak jangka. Ingat datang FRIM nak bawak Iman tengok pokok je.

Disebabkan mata Iman dah berkelip-kelip tengok air sambil mulut bising macam pop corn, maka kitorang pun belasahlah bagi Iman berendam pakai pampers. Selalu bawak baju lengkap semua dengan tuala, langsung tak terfikir nak singgah mana-mana, bila tak bawak apa-apa, baru terfikir. Hahahaha.



Nak masuk dekat dalam FRIM ni kena bayar rm6 untuk satu kereta. Kiranya, kalau pergi ramai-ramai untunglaaa. Dekat FRIM ada apa? heheehe, dekat sini ada pokok. Kalau nak bawak family jalan santai-santai, jogging, basikal, oklaa. Lepas dah jogging, singgah mandi air terjun, air terjun tak adalah besar sangat. Tapi oklah!

Untuk korang yang tak tahu, dekat FRIM boleh sewa basikal jugak. Tapi tak sure berapa harga dia. Yang senang dekat sini, kau boleh pusing satu FRIM ni naik kereta. Kira oklah untuk orang yang malas nak jalan kaki.

Ok, till then.
Jumpa lagi!

posted from Bloggeroid